Nyhetsbrev!

Drick flaskor

Flaskor av plats kan läcka ut bisfenol-a och andra hälsoovänliga ämnen i din dryck. Rostfritt stål eller glas är det hälsovänligaste alternativen. 

Vi har hittat flaskor som är hälsovänliga och håller länge. Tillverkarna är
Klean Kanteen. De har flaskor i ett flertal modeller, storlekar och för olika ändamål, tillverkade i rostfritt stål som håller i många år. Plastkorkarna är tillverkade av polypropen, en säker plast som är fri från bisfenol-a, ftalater och andra gifter. Det är den enda drickflaskan till barn och vuxna vi hittills vill rekommendera. Vi har hittat liknande flaskor i aluminium, vilket är ett osäkert material, eftersom det kan frigöra aluminium. Och i rostfritt stål, men som vi inte vet i vilket material plastpiparna är av.

Vet du fler säkra och giftfria modeller, tipsa oss gärna!

ekologiskt till baby och barn, naturligabarn, Naturliga Barn, grön livsstil, medveten livsstil, medveten konsumtion,

Dinapp i naturgummi

Hos ekologiska barnmatsbutiken finns en Klean Kanteen flaska med dinapp i naturgummi. Det finns lock att sätta utanpå.

nappflaska rostfritt stål och naturgummi, nappflaska glas, giftfri flaska baby barn, giftfri livsstil, hållbar livsstil, ekologisk livsstil, naturliga barn,

Text: Camilla Åkesson, naturligabarn.com, camillaakesson.com

Vi skapar världen tillsammans!

Kontakt: Camilla Åkesson, hej@naturligabarn.com tel. 0431-714 99

Kommentarer

  1. diska inte rostfria flaskor i diskmaskin - det som gör matrialet rostfritt är krom - som är över 18% av matrialet. Det kan utkristaliera om man höjer temperaturen; som t ex i en diskmaskin. Det är darför man får rostfläckar på gammla, rostfria knivar. krom är en tungmetal och giftig! Därför - diska flaskan från hand!

    (Posted on 2011-11-24 20:43:00 by Thomas Koch)