Nyhetsbrev!

Photo crop (passport)

Hudvård för fertila, gravida, ammande, baby och barn

Med naturlig hudvård ger du dig själv, dina barn och hela ekosystemet ämnen som våra biologiska system känner till.

Det du smörjer på huden, tas till stor del upp av huden och kommer vidare in i våra kroppar. Många hudvårds- och hygienprodukter som finns på marknaden idag, är tillverkade av syntetiska kemikalier. Syntetiska kemikalier är ämnen som inte finns i naturen, och som våra biologiska system inte känner till. Ett mycket mer hälsofrämjade val, på alla plan, är naturliga enkla ekologiska hudvårdsprodukter.

Fakta

Flertalet hudvårdsprodukter är tillverkade av syntetiska kemikalier - ämnen som inte finns i naturen, och som våra biologiska system inte känner till.

En normal nyfödd baby har ca 200 olika syntetiska kemikalier i sitt blod, från mammans blod.
När babyn ammar får den i sig än fler syntetiska kemikalier via bröstmjölken. Att amma är fortfarande bra ur många aspekter. Vi råder till fortsatt amning. Det optimala vore såklart om vårt blod och vår bröstmjölk är helt fri från syntetiska kemikalier och tungmetaller.

Är syntetiska kemikalier skadliga?

Sedan industrialiseringen har människan tillverkat ca 100 000 olika syntetiska kemikalier. Det är ämnen som aldrig tidigare har funnits i vårt ekologiska kretslopp, vilket betyder att det är kemikalier som är okända för naturen.

Ingen vet hur våra biologiska system påverkas och samverkar med alla dessa syntetiska ämnen. Forskarna har koll på ca 5 % av dem, och ser att vi nu lever mitt i en cocktaileffekt, där ett ämne som deklarerats som ofarligt, kan bli skadligt tillsammans med ett eller flera andra ämnen som deklarerats som ofarliga.

Utöver det återfinns en rad allergiframkallande, hormonstörande och cancerogena ämnen i våra hudvårds- och hygienprodukter m.m.

naturligabarn.com inspirerar dig till de säkra valen före de osäkra. I detta fall baserat på naturens grundlagar. För att bevara förutsättningarna för friskt liv, för nuvarande och kommande generationer!

Boktips:

Badskumt - gifterna som gör dig ren, fräsch och snygg. Av: Katarina Johansson

Filmtips:

Underkastelsen, av Stefan Jarl. underkastelsen.se

Text:
Camilla Åkesson
Grundare till naturligabarn.com

Vi skapar världen tillsammans!

Kommentarer!

 1. Vilken fantastisk sida jag hamnade på här! Underbart engagemang.
  Jag jobbar som ekologisk hudvårdsterapeut och blir supernyfiken när det skrivs om barn och hudvård. (Jag har själv två barn). Du skriver att kyla och tvål torkar ut huden. Jag skulle vilja lägga till vatten också. Man bör aldrig tvätta barn med vatten på morgonen på vintern. Det kan resultera i en enveten nareperiod. Skydda även med t.ex sheasmör runt munnen innan de går ut. Barn slickar ju gärna sig runt munnen som också kan orsaka nare.
  Tack för en jättebra sida! Ser fram emot att följa den.. :-)

  MVH
  Linda
  www.ecodea.se

  (Posted on 2011-10-13 20:05:00 by Linda Bodén)